Home » London is London (2013)

London is London (2013)

Maria Vilanova i Vila-Abadal

Som als anys 70, Londres és una ciutat plena de vida i de color on els moviments socials, els hippies, les llibertats democràtiques, la cultura i la contracultura dibuixen un panorama engrescador, on tothom pot fer-s’hi un lloc.

Barcelona, per altra banda, és una ciutat grisa, fosca i oprimida sota el franquisme on els moviments clandestins, la cultura silenciada i els que pateixen la manca de respecte per als drets humans sobreviuen amb una única esperança: la mort del dictador.

La Bet, una jove barcelonina, viatja a Londres, l’estiu de 1974. Tan bon punt hi aterra, s’adona que vol quedar-s’hi una temporada, malgrat que no disposa de recursos econòmics i corre el risc de no sortir-se-n’hi.

A la capital londinenca descobreix una nova manera d’encarar la vida ―lluny del constrenyiment de casa seva― que la fa madurar en tots els aspectes: personal, social, cultural i polític. A poc a poc va creixent i va modelant la seva personalitat, tot prenent consciència del que significa viure amb llibertat per prendre les pròpies decisions i assumir-ne les conseqüències.

Alguns dels fets que es relaten en aquesta novel·la ―la qual transcorre a les acaballes de la dictadura franquista―, ens poden sonar força propers i actuals; tal vegada, massa, malauradament…

PER COMPRAR-LO: temenosedicions@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *