No he sentit els nostres manaires posar el crit al cel amb el que han aprovat a Rússia, els seus, de manaires, en el parlament, no fa gaires dies. Per si no ho saben, els homes russos podran fotre plantofades, a tort i a dret, a la seva dona, als seus pares i als seus fills. Això sí, només un cop a l’any!

I jo em pregunto, quin dia triaran per fer-ho? Per si no tenen idees, els proposo institucionalitzar cadascun d’aquests dies. Si comencem pels més grans, és a dir, per les castanyes que els homes poden clavar als seus pares, què més adient que fer-ho per a Tots Sants? Per al repartiment de mastegots  a la muller, deixarem passar uns dies i el podrien fer coincidir amb el 8 de març, dia de la dona treballadora, perquè vagin ben calentes cap a la feina. I per als fills? Doncs què els sembla una bona hòstia el dia de Corpus Christi? Molt apropiat, oi?

I els dic una cosa, amb les bones relacions que sembla tenir el nou president dels Estats Units amb Putin, que es vagin calçant els nord-americans, perquè d’aquí a no res, a més del dia d’Acció de Gràcies i el 4 de juliol, estaran celebrant els tres dies de les cleques, calbots i gleves, regal de cortesia de la nació russa.

Que ja deia el meu Eusebio: ‹‹com més gent conec, més cuerdo em sento››, i és que n’hi ha més a fora que a dins, ja els ho ben asseguro…