Jo no entenc com podem prescindir d’un diamant en brut com aquest. On vas a parar! Qui millor que un fiscal que tingui comptes  a un paradís fiscal –valgui la redundància…– per a investigar la corrupció del seu país! Però que no s’adonen els que han demanat el seu cap que la feina la podria fer en un pim-pam, perquè deu tenir tots els contactes al mòbil… No li caldria moure’s del costat de la piscina, trucada a un, trucada a l’altre, advertiment a un, advertiment a l’altre…de que fugin cames ajudeu-me, claro! I tot sense deixar anar el gin-tònic! Vostès saben quant temps i quants pistrincs ens estalviaríem? Que sembla que ens haguem begut l’enteniment!

I mira, ens l’hem deixat escapar. I no serà perquè no li hagin fet alabances, i ca! Que el seu currículum impecable ha sortit de la boca dels seus superiors i dels polítics de torn a tots els mitjans de comunicació. Però si aquest home és una joia! Què dic, una joia, aquest home val un potosí!

Però no s’espantin que de joies com ell en queden un fotimer i no els costarà gens ni gota trobar un altre fiscal que tingui comptes no a un paradís fiscal, no, sinó a dos o més!

Claro, que ja deia el meu Eusebio que: ‹‹de les rialles en venen les ploralles››, i com que ja hem après a “traduir” les arengues dels que remenen les cireres, potser un dia aconseguirem que totes aquestes joies enfilades en un collaret de preu incalculable es dediquin a jugar al domino en algun pati de parets altes. De fet, ja en tenim uns quants que ja han començat la partida… Això sí, tots amb uns currículums impecables!

Que injusta que és la vida del pobre defraudador que amb la suor del seu front manté els paradisos fiscals… I sense oblidar la injustícia que es fa amb els lletrats que l’única cosa que volen és que els seus imputats ―ai, perdó, investigats!― no perdin l’avió a les illes on tenen la caixa forta. Claro que ja se sap que ‹‹qui es posa en un relliscai, no pot dir “no cauré mai”›› i això no ho deia el meu Eusebio, sinó el rector del meu poble… I és que aquestes pobres criatures han de fer molts equilibris per no patinar…