M’hauran de perdonar, perquè sóc una ignoranta i no sé gaire què és això del tuiter. I mirin que la meva filla, la Mercedites, ha provat d’explicar-m’ho mil vegades! Però pel que finalment he entès, és com una màquina d’escriure que fa de telèfon, o un telèfon amb màquina d’escriure, que envia tot el que et passa per la barretina a molta gent.

Doncs, es creuran que el ministre tampoc no sabia que era el tuiter fins que no van assassinar la militant del seu partit, el PP a Lleó? I, llavonses, de cop i volta, s’ha posat com un gall de panses i vol ficar a la presó a tots els que enviïn improperis contra aquesta senyora, Déu l’hagi perdonada.

M’ha explicat la Mercedites que això que en diuen tuiter en va ple, d’insults, amenaces i bestieses i que n’hi ha per a tothom, no només per als del PP. I jo em pregunto: tindrem prou presons per a tots? Perquè, si vol tancar els que amenacen els del seu partit, també haurà de fer-ho amb els que es fiquen amb els que no en són, oi?

I vostès diran: «Dona, això no és possible. A més, el tuiter és un avanç tècnic i ha vingut per quedar-se». I jo els contestaré: «Si ha vingut per quedar-se, com diuen els contertulis de la ràdio, aquest trasto deu servir per alguna cosa més, que per llançar la pedra i amagar la mà, oi? Si no, ja m’ho explicaran!

I per més que hi dono voltes, no veig per què volem un aparatu per a dir bajanades! Almenys, abans criticàvem i ens desfogàvem tot fent bugada a safareig del poble, o quan preníem la fresca a l’estiu, seient a fora. Però llavonses ens vèiem les cares i sabíem amb qui parlàvem, no com sembla que es fa a tuiter, que no cal dir qui ets i ho envies a tort i a dret, sense conèixer qui ho rep ni haver de dir qui ho envia.

I que els covards tinguin via lliure per injuriar és un “avanç tècnic”? Però si ja ho deia el meu Eusebio: «cama curta, llengua llarga», i d’aquests n’hi ha hagut des de l’any de la picor, quan tothom gratava!