M’he donat de baixa de l’acadèmia d’anglès. Per què m’haig d’escarrassar per aprendre una llengua tan enrevessada si ja parlo un altre idioma sense haver d’anar a classe? Tal qual Ii ho he dit, a la Merceditas —que és qui m’hi va apuntar, tant sí com no, perquè volia que dominés tres idiomes, per si venien estrangers de fora a viure a l’escala.

I la nena m’ha hagut de donar la raó, perquè aquest “tercer idioma” amb el qual tant s’empenyava, el parlo a la perfecció. Sí, senyor! S’ha quedat ben parada, que jo, que no tinc estudis, em defensi tan bé en lapao.

I no em preguntin com m’ho he fet, perquè ni jo mateixa ho sé del cert, però, la veritat sigui dita, és que sempre he sigut molt llenguda

I no es creguin, que a la Trini, la del número onze, li ha passat el mateix! O sigui que tant a la seva escala com a la meva poden venir a viure-hi tots els lapaonesos que vulguin, que a nosaltres no ens costarà gens d’entendre’ls ni que ens entenguin.

Ja ho deia el meu Eusebio: “Qui llengua ha a Roma va, però qui té dues llengües hi va molt més de pressa”; imaginin-se amb tres!!!