I no passa res, és clar… Quan convé. els pecats son personals i intransferibles i en el cas de la monarquia del Regne d’Espanya sembla que és així, i el nostre reietó està net com una patena del que ha fet el seu pare encara que tota la família n’hagi sucat de valent des de fa anys i panys!

I a mi ja m’ho explicaran, perquè, com que no tinc estudis, no entenc com el rei «honorífic», que ens ha estafat a tort a i a dret, pot marxar tan tranquil i nosaltres hem de seguir pagant la monarquia aquí i a fora, sense que ens dirigeixi ni una sola paraula, no ens preguntin si hi estem d’acord, ni, per descomptat, puguem passar comptes amb el «campechano» i tota la patuleia.

Perquè, a més d’una carta al seu fill estimat, no ens hauria de donar una explicació a la resta dels mortals que estem pagant les misses a tots els coronaires…? Que més que misses són oficis majors o de diumenge de Rams, que ja que en són uns quants a qui estem mantenint en uns exilis daurats a Suïssa o allà on els passi per la barretina d’anar!!!

I, sobretot, vull que ens responguin la pregunta del milió: si el tron i la corona sí que són personals, familiars i transferibles: per què no n’és, també, tot el que en penja? Vull dir els robatoris, les estafes, el blanqueig de diners, la fuga de capitals i, en conseqüència, l’obligació del retorn del saqueig i l’exili per a la família sencera!!!

I que els semblaria si ens preguntessin d’una punyetera vegada ―i perdonin que els sigui tan franca― si en volem, de rei, de príncep, de letizies reciclades, d’infantes, de reines mare, de germanes de reines mare, de…?

Que ja deia el meu Eusebio, al cel sia: «Si el rei és despreciat, son regne és acabat», i per això, suposo, que ja fa anys que la pregunta no apareix en cap de les enquestes… De moment, però, a pagar i a empassar…