M’hauran de perdonar que no els he dit res des de fa molt dies, però és que he estat molt entretinguda!

La dels sabons —la de la botiga del costat del colmado—, el mes passat va anar a Menorca, de vacances, i quan li vaig dir que jo hi havia estat —fa temps, això sí—, em va deixar un llibre que s’havia comprat allà i que és una història que passa a Ciutadella.

Jo no sóc gens llegidora, però m’hi vaig ben enganxar i haig de dir-los que m’ha agradat molt, però que molt!

Abans d’ahir el vaig deixar a la Mercedites, perquè encara que la dels sabons em va dir que era d’una editorial que es diu La Galera que fa llibres per a joves, i que potser el trobaria massa per quitxalla; res de res! Aquesta història pot agradar a tothom, fins i tot a velles com jo…

Tot el que explica, a mi, m’ha fet recordar coses de quan era petita i vivia al poble. També hi teníem una dona com la que surt al llibre. Tal vegada és la mateixa perquè és ben bé igual i amb les mateixes dèries i, a més, em sembla que al final va marxar i potser es va embarcar… Bueno, no els vull explicar res, perquè sinó quan el llegeixin ja no els farà cap gràcia.

M’agradaria molt, però, tenir una conversa amb l’escriptora perquè estic convençuda que parla de la mateixa dona del meu poble. Si l’Eusebio fos viu, segur que ho sabria.

Per cert que l’autora es diu Maite Salord i se la veu molt jove a la foto que surt a la portada. I això que ha escrit molts llibres, i fins i tot, em va dir la dels sabons, ha guanyat premis! Si trobés algun altra història d’aquesta noia, no em faria cap mandra llegir-la…

Ah! I aquest llibre es titula “Com una nina russa”, que casi me’n descuidava!