Ai, no, perdonin, he tingut un lapsus! Aquests xicots són de pell blanca, rossos i d’ulls blaus… I ja se sap, quan s’està de gresca, aquestes coses passen… Calor, ballaruca, sangria i ganes de passar-ho bé!

Ho hem d’entendre; els occidentals ─ i em refereixo a tots els que van pel món amb diners a la butxaca i no tenen frustracions més enllà que al cubata no els han posat prou gel ─ quan estan de vacances o de “festa” tenen barra lliure… I és que deixen molts pistrincs al territori i si tenen necessitat de violar per fer-se passar l’avorriment o per demostrar la seva superioritat de mascle, els condemnarem, i tant que els condemnarem!, però no hi haurà grups defensors de ves a saber què, que sortiran a manifestar-se amb pals i amenaces, davant de l’hotel o del consolat del país al qual pertanyin aquests salvatges violadors.

I és que sabem molt bé que no podem culpabilitzar un col·lectiu o una nació sencera pel delicte d’un individu que actua en solitari. O, si m’apuren, que actuen de dos en dos, de tres en tres o de cinc en cinc… Tampoc en aquest cas, la culpa és de tots els del seu poble o de la seva nacionalitat… Bueno, no ho és fins que no ens topem amb algú que ve de l’altra banda de l’estret de Gibraltar, que no té diners, que no és ros ni de pell blanca i que pateix moltes frustracions que res a veure tenen amb la gresca i la xerinola. Aleshores sí que són tots els del seu col lectiu, regió o país, els culpables del delicte d’un o dos individus. i tots, per descomptat, mereixen un càstig exemplar i una manifestació violenta amb atonyinaments a tort i a dret, sense fer cap mena de distinció: tots són delinqüents, tots són violadors, tots són culpables, tots han de ser expulsats, tots han d’anar a la presó…

 Quanta raó tenia el meu difunt Eusebio quan deia: “Guarda’t de la hipocresia, perquè és mala malaltia”! Claro que de seguida afegia: “ I per a quan, la vacuna?”.