Manlleu, | Maria Vilanova de Barcelona ha guanyat el XX Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu amb l’obra El món per un forat. El passat diumenge es va lliurar el premi a l’Espai Rusiñol, just després de la lectura dramatitzada que la companyia del Teatre Centre Manlleu va fer de textos de Santiago Rusiñol.

En el marc dels actes inclosos en la Primavera (en)cantada es va donar a conèixer el nom de l’obra guanyadora: “El món per un forat”, de l’escriptora barcelonina Maria Vilanova Vila-Abadal. Segons ha explicat la guardonada a Ràdio Manlleu “la il·lusió és molt gran, en part perquè el text que he presentat passa a Vidrà i queda a prop”. És la primera vegada que s’hi presenta i va pensar que “ja que tenia una idea per explicar una història amb el llenguatge de la Vall del Ges i Osona era molt adequat concursar-hi”.

La mare de Maria Vilanova té arrels a Vidrà i durant els estius hi passaven les vacances, per la qual cosa hi conserva “amistat, família i molts lligams sentimentals”. El món per un forat està protagonitzat per uns masovers durant l‘època de la Guerra Civil i la postguerra.

Maria Vilanova i Vila-Abadal és doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Anglesa per la mateixa universitat. L’any 2008 va obtenir el segon premi del Concurs de Narrativa Literària Mercè Rodoreda organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei, amb el conte “Funcionària de carrera”, publicat un any després. El 2013 ha publicat la novel·la London is London de Témenos Edicions de Barcelona.