Sí, tal com ho veuen, jo que no tinc estudis, els vull fer cinc cèntims del que penso d’això que he llegit en el diari que aquest matí he posat a terra per fregar l’escala… Sembla que una ministra no sabia que havia d’anar a classe, no sabia que havia aprovat sense presentar-se als exàmens, no sabia que no podia copiar sense citar-ne les fonts, no sabia… bé, ja no sé què més no sabia! I pel que sembla, n’hi uns quants més d’ignorants entre els que ens manen!

I a mi m’han envaït un dubte inquietant: no se li ha de dir res a la universitat que té nom de rei que permet que alguns dels seus alumnes visquin als núvols i rebin màsters, doctorats i no sé quants títols que els cauen del cel? O és millor no tocar-la, no fos cas que el negoci se n’anés en orris?

I el que m’amoïna, també, i molt, és que a més que es permeti tenir una universitat que imita les excursions de jubilats en les quals es regala a tort i a dret –a canvi, és clar, de demanar contrapartides ben embolicades amb llacets i paper de cel·lofana-, és que també molts dels que tenen càrrecs importants visquin de la rifeta d’aquesta universitat que regala títols. I si descobrim que tenim una classe política que el curs més alt que ha superat pels seus propis mèrits és P3?  Valga’m Déu, val! Però si fins i tot jo, que vaig deixar l’escola als deu anys, els passo al davant!

Potser que comencem per posar ordre en algunes institucions que, teòricament, han de ser exemplars, no els sembla? O no és una universitat “el bressol de l’educació, l’humanisme i la cultura”? Això ho he llegit a la wikipèdia, i segur que no diu mentides…

Que el meu Eusebio, al cel sia, sempre repetia una frase d’un filòsof que era molt important –o això pensava ell— que deia: “No hi ha res més monstruós que una ignorància activa”, i a aquest pas, amb tanta tómbola universitària, ens trobarem que qui ens dona ordres encara l’han de péixer, no sap cordar-se els cordons de les sabates i va amb la gibrelleta enganxada al cul… I perdonin que sigui tan barroera, però és que clama al Cel, que ens facin passar bou per bèstia grossa! I haver obtingut “Cum Laude” en el darrer curs de pàrvuls, no justifica que et regalin màsters i doctorats quan vols entrar en política… que tots hem anat a escola, poc o molt…