Estic esborronada del que se’ns ha demanat en un programa de la tele que no vull ni esmentar. Saben de què els parlo? No? Pues, resulta que en el judici d’aquells carcamals dels sanfermines s’està culpant la víctima d’haver fet vida normal després de la salvatjada! Sembla que això podria voler dir que la noia va acceptar de ser violada… I ho diuen en un judici amb jutge i advocats…

Pues tornant al que m’ha esgarrifat ―més que això que els he dit, que ja costa!― és que a la televisió s’hagi demanat a l’espectador que voti ―sí, que voti!, allò que és tant dolent segons qui ho fa― a favor o en contra de si les relacions sexuals que van mantenir aquests animals amb la noia van ser consentides, o no.

Repeteixo: sis energúmens atacant una dona, gravant tot el que li feien i penjant-ho a la xarxa, robant-li el mòbil i deixant-la gairebé despullada enmig del carrer. A vostès què els sembla?

 Ah, no! Si creuen que la noia va ser la víctima, van molt equivocats! La culpa va ser d’ella, perquè si no ho fos, no podria haver fet vida normal després del succés. I com que va sobreposar-se a la violació, ara, tots tenim dret a jutjar-la i a demanar el vot públicament per condemnar-la o redimir-la, que, per això, sí que hi ha urnes.

I en el pack dels vots s’adjunten, també, els comentaris qualificats i previsibles d’uns quants: ‹‹Què s’ha cregut aquesta descarada! S’ho va buscar››, ‹‹hem de participar tots en aquesta votació perquè se l’ha d’escarmentar, a aquesta, que deu ser més puta que les gallines… i pensar que els pobres nois només es volien divertir, i fixa’t com se’ls tracta … ›› Però, com no ens cau la cara de vergonya a tots plegats veient un espectacle tan lamentable com aquest? Demanar el vot per humiliar una víctima que ha lluitat perquè sis malparits no li arruïnessin la vida! Me’n faig creus!

El meu Eusebio deia, quan era viu, claro,  que els que manen, quan se’ls acusava d’alguna cosa, sempre es treien les puces de sobre tot dient: ‹‹Quina culpa hi té la gata, si la mossa no es recata››. I sis homes, un d’ells policia, encara manen molt en la nostra societat, en la qual, per cert, gairebé la meitat de la població pensa que les dones ens hem de quedar a casa jugant a cuinetes i rentant culs.

Ah! I sí, per arribar a aquesta conclusió medieval també ens van deixar votar…